Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1117 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Szeptember 21, Hétfő
Névnap:
Máté, Mirella
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Csollák Mihály.Megnézem a képeit
Csollák Mihály festőművész

Már gyermekkorában örömet okoz számára egy-egy szép formájú kavics, a soroksári Gyáli patakban fellelt naphal, a víz csendes folyása, csörgedezése, és a körülölelő buja növényvilág. Ilyen élmények ösztönzik a festésre, a későbbi kiváló alkotások létrehozásárára.
Zenei Általános iskolát végez, ezután kitanulja az ételkészítés művészetét. Tanulmányai közben folyamatosan a képzőművészet közelében téblábol. Többször jár a zebegényi szabadiskolába. Önképző Művészetek Szigete Kiállítás-sorozatot szervez. Publikációja jelenik meg a Váci Irodalmi Kör kötetében. Harminc éve a festészet mámorában éli életét tököli lakosként, s próbálja megmutatni művészi énjét környezetének. Az itt élő emberek hagyománytisztelete, összetartozása, a gyökerek fontossága lényeges szempont számára, s mindezt a Tököli Alkotók és Művészetpártolók Egyesülete vezetőjeként ápolja a ma és a jövő embere számára.
Szerinte az alkotáshoz az érzelmi felindulás képes erőt adni az embernek. Ha valaki indulatból vagy éppen boldogságtól ittasan fest, biztosan lesz mondanivalója.
2001-ben nyer felvételt a Magyar Alkotók Országos Egyesületébe. Tagja a soroksári Tóth Menyhért Stúdiónak, a ráckevei Nagy István Csoportnak, a Váci Múzsa Csoportnak, a Művészetbarát Egyesületnek, valamint 2006 januárjától a Lírikusok Irodalmi Műhely Képzőművészeti tagozatának. Mottója: "Az alkotás kegyelmi állapota jutalom."
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: