Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1117 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Szeptember 22, Kedd
Névnap:
Móric
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Nenov Janko.Megnézem a képeit
Nenov Janko festőművész.

A plovdivi festő a világ nagyjai között.

Nenov Janko az egyetlen bolgár, amely helyet kapott a világhírű művészek között ”Világ arcképe” című antológiában. Ez az óriási projekt összegyűjti a XX század legnevezetesebb művészi képviselői, mint Cezar, Dario Fo, Gabriel Markez, Karlos Fuentes, Vaclav Havel, Evgenij Evtusenko, Harold Pinter, Umberto Eco, Mandella, Izabel Aliede stb. A modern kultúra és művészet legjobbjai között található a ”A tojás, amely leválik a földtől ” című, Nenov Janko által készített remekművet.

A modern művészet világképét összesen 128 alkotás jelképezi. Ezeket 12 éven keresztül gyűjtötték és 5 éven át 50 független szervezet és 5 kurátor válogatásának eredménye ez a világkép. A végén a Pol Eibel professzor úr, aki a luxemburgi Goethe intézet igazgatója is szelektálta a festészetet, grafikákat, fényképeket és más formájú műveket képekben és hangokban.
A DVD album és a luxus kivételű könyv már a világot járják. Az első prezentáció a palermói “Bellmonte Rizzo” Múzeumban volt. A premier-bemutató múlt év októberében volt New Yorkban és Koffy Anan személyesen nyitotta meg.
Nenov Janko 1997-ben viccből küldte el a képet, amiről meg is feledkezett. Amikor megkapta az értesítést a sikeréről, nevezetesen azt, hogy “Bulgária már a legjobbak csapatába került”, meglepődve úgy nyilatkozott az újságíróknak: “Ez a nagy elismerés nem csak az enyém, hanem az egész Bulgáriáé is”.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: