Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1111 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Október 31, Szombat
Névnap:
Farkas
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Barna László.Megnézem a képeit
Barna László grafikus, festőművész.

A nevem Barna László. A szakmám grafikus, festőművész, a szenvedélyem a képzőművészet. Nemrégiben nyertem el a Derkovits Gyula ösztöndíj programban való részvétellel, hogy festőművészként iktattak be a Magyar Képző és Iparművészeti Lektorátusnál.
Aktív művészi tevékenységet 1996 óta folytatok. Ez a tevékenység az említett időponttól a mai napig folyamatosnak mondható, ami ezen a pályán rengeteg kitartást, tanulást igényel. Úgy gondolom a kilenc év alatt szép eredményeket sikerült elérnem, ezt tükrözni szakmai önéletrajzom is. Első kiállításomat 1998-ban rendeztem nagy sikerrel, ezt az óta mintegy húsz, sűrűn látogatott alkalom követte.
Ez idő alatt több neves művésznél tanultam, alkottam, fejlesztettem tudásom, szélesítettem művészi palettámat. Szinte minden alkotói technikát kipróbáltam. Festek olajjal, temperával, aquarellel, pasztellel, rajzolok szénnel, grafittal, tussal, ezen kívül készítek rézkarcot, linómetszetet. Alkotásaimat, magam keretezem, üvegezem és állítom ki.
Az én életcélom a festészet. Ez életem során elég korai időpontban kiderült, és neki is láttam céljaim megvalósításának. A kiállítói munkásságom eddig is folyamatos volt, ezután is szeretném ezt a hagyományt folytatni, de már nem csak az Észak – Magyarországi régióban, hanem Budapesti galériákban is. Nagyon fontosnak tartom szűkebb hazám Nógrád megye művészeti életének további ápolását is, melyhez eddig is nagyban hozzájárultam kiállításaimmal és adományozott képeimmel.
BARNA LÁSZLÓ
--------------------------------------------------------------------------------

Ajánlás

„a képzőművészet – ezen belül a táblakép festészet – klasszikusnak számító kompozíciós szabályait, színelméleti alaptételeit, technikai sajátosságait Barna László jól ismeri.
Ám mély érzésű, őszinte gondolatainak vizuális jelekké formálása közben őt ezek a szakmai keretek, ezek a sokak által kötelezőnek vélt sémák nem befolyásolják.
Genetikailag örökölt tehetségének köszönhetően nála elementáris erővel törnek felszínre azok az érzések, hangulatok, mondandók, amik nem tűrik a konvenciót, beszabályozottságot, a hagyományos formájú megoldásokat.
Jelrendszere, színvilága egyedi, kiforrott és meggyőző.
Színes sötétszürkéi, izzó angol vörösei, halvány nápolyi és narancssárgái, a finom ultramarinból az intenzív párizsi kékbe való átderengései, megkapóan érdekes képkivágásai és motívumkincse egyedi stílust sejtetnek.
Fiatal kora ellenére személyéből megfontolt higgadtság kiegyensúlyozottság árad, ám ezzel szemben az itt látható képein izzó szenvedélyesség,
A mélyben lappangó hihetetlen erő, energia feszül.
A néhány évvel ezelőtt sajnálatosan fiatalon elhalálozott rendkívül nagy tehetségű
- valamikor a Holland Királyi Akadémián tanult – Péli Tamás festészete, művészete jut eszembe Barna László képeit szemlélve…”

Fridél Lajos rajztanár-festőművész (Eger)
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: