Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1117 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Szeptember 23, Szerda
Névnap:
Tekla
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Madár Eszter.Megnézem a képeit
Madár Eszter grafikus, festő, tipográfus.

Az ötvenes években voltam kisgyerek. Sivár világomat rajzolással tettem színesebbé. Azt hiszem, ez a törekvésem megmaradt; igyekszem színesebbé tenni a mindenkori világot.
Munkámban valamiféle harmóniára törekszem, az értelem és az érzelem egyensúlyának lehetőségét keresem. Ars poeticám a Lázadás című képem. Az ember ne azt tegye az életben, amit várnak tőle, hanem azt, amit az egyénisége, tehetsége lehetővé tesz.
A sikereim és a bukásaim felsorolása érdektelen Inkább a terveimről:
Alkalmazott grafikusként sok könyvet illusztráltam. Ars poeticám értelmében most új utakra léptem, nem azt rajzolom, amit várnak tőlem. Új könyveim célja a művészetre nevelés, a fantázia fejlesztése óvodás és kisiskolás korban. Színesebbé teszem a mai gyerek életét, hiszen bizonyos értelemben ő is sivár (üzleti szemléletű, sikerorientált) világba csöppen.
Készül (fotós barátommal, közös munkával) egy Fotó és grafika című sorozatunk, amellyel a felnőttek világát szeretnénk felrázni, megdöbbenteni és színezni.
A festés? Továbbra is a gyönyör, az ábrándozás és az elmélyülés percei.

Madár Eszter


Navigare necesse est
Miért?
Amiért Magellán! Mindenen keresztül,
Mert hitt egy nemlétezõ szorosban.
S megtalálta!
Zimonyi Tibor
Útkeresõ vagyok, olyan, mint Magellán. Hogy rátalálok-e a szorosomra, nem tudom. A szoros, amit keresek, valamiféle harmónia, az érzelem és az értelem egyensúlya, amitõl ember lehetne az ember. A teljességet persze nem érhetjük el, de közelíteni kötelességünk. "Hajózni muszáj…"
Értékítéletem általában más, mint a környezetemben élõké. Tudom, milyen nagy kár minden elrontott napért, hogy az erkölcsi szabályokkal, a megcsontosodott szokásainkkal olykor keményen szembe kell szállni. Ehhez Adyt szoktam segítségül hívni, remekül megfogalmazta:
"Az én hitem nem erkölcs, nem szokás
Az én hitem csodás nagy álmodás."
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: