Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1117 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Szeptember 19, Szombat
Névnap:
Vilhelmina
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Csernák Zoltán.Megnézem a képeit
Csernák Zoltán festőművész – grafikus.

Születésem óta Kakucson élek, jelenleg is itt alkotok ebben a Budapesthez közeli kisközségben. Iskolai tanulmányaim során, szobrász szakon tanultam, itt kerültem közelebbi, mélyebb kapcsolatba a rajzolással, művészettel. A kővel nem voltam képes azonosulni, ezért a festészet lágyabb kifejezési módja felé fordultam. Első tétova lépéseim Jánosi Csaba és Simon Katalin (az „Art16” tagja) festőművészek segítették, végül, de nem utolsó sorban Tóth Rozália festőművész nevét említeném, aki úgy emberségből, mint a művészet, festészet szempontjából örökérvényű hatással volt és van rám a mai napig.
Művészetem lényegének a pillanat megragadását és bemutatását tartom. Hiszem, hogy minden művészet legfontosabb feladata megéltetni a jelen pillanatát a szemlélővel, és ez által kizökkenteni a hétköznapokból, megnyugvást csempészni a rohanó világba, és rámutatni az örök értékekre. Ebből fakad, hogy nem ragaszkodom egy bizonyos témához, és nem teszem le voksomat egyféle kifejezési forma mellett. Hitem szerint a „Témát”, több kifejezési lehetőség közül, a témával leginkább azonosulni képes technikai megoldással kell elmesélni. Ez nem feltétlenül megegyező egy táj, esetleg egy portré esetében, akár merőben más is lehet. Ellenben törekszem nem elveszíteni az egyéni látásmódom, hiszen ezen keresztül élni kezd az alkotás, és teljesíti küldetését, az-az érzéseket, érzeteket kelt.
Amennyiben ez a fajta, tiszta, szabad egyéni felfogás hiányzik, akkor a mű bármilyen jól megalkotott is legyen, csak utánérzést szül a szemlélőben, s így hitetlenné válik az alkotás, s vele együtt maga az alkotó is.

Fontosabb kiállításaim:

- Széplaki Galéria – Budapest.
- Kossuth Művelődési Ház – Dabas.
- Jasin Bútorház – Dabas.
- Mercedes Stuttgart – Németország.
- XIX. Országos Képző és Iparművészeti tálat.
- Kékmadár Galéria.
- Vecsési Művelődési Ház.
- Art Hotel – Budapest.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: