Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1111 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Október 31, Szombat
Névnap:
Farkas
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Szilágyi Cecília.Megnézem a képeit
Szilágyi Cecília festőművész.

A Rák jegyében látta meg a Napot, a vak Csillagot. Érzékenysége már 10 éves korában megmutatkozott a művészet iránt.
Sajátos látásmódjával elsőnek készítette el az iskolai feladatrajzokat, így a maradék óraidőkkel szabadon rendelkezhetett.
Inspirálta a Balaton, a Veszprém és környékének természeti szépsége. Itt foglalkozott versírással, amelyek - nem rendszerességgel - napvilágot is láttak.
Sok éven át üvegre, textilanyagra festett, mert a kicsi munkabére, még a férje kezdő mérnöki fizetésével sem engedett meg mást.
Képei több önálló kiállításon szerepeltek. Részese országos és megyei elismeréseknek.
Később, férjét követve, Orosházán letelepedett. Itt kapcsolódott be a Festők Csoportjának a munkájába.
Általában gyorsan készülnek a képei, mivel célja a lélek és a tudat egyensúlyba hozása. Nem keresi a színek festői törvényét, nem törekszik a harmónia vonalbeli megszerkesztésére, célját így éri el leghamarabb. Festése az éjszakába nyúlik, mivel csak viszonylag kész kép esetén tudja a festést abbahagyni, mert különben megtörik az érzelmi varázsa.
Szeret festeni, mert vizuális benyomásait anyagi formává alakíthatja, miközben belső feszültsége feloldódik. Ilyenkor gondolkodás nélkül azt látja, amit látni akar.
Szereti a modern művészetet, mert bonyolult, és van egy olyan kritériuma, mely így szól: “Ez a művészet nem visszatükrözi a láthatót, hanem láthatóvá teszi a művészetet”. Így el is jutott a stílusokhoz: - impresszionista, expresszionista irányzatokhoz, melynek képviselői számára egy csoportot alkotnak.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: