Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1111 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Október 31, Szombat
Névnap:
Farkas
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Aladics Antal.Megnézem a képeit
Aladics Antal grafikusművész.

1976 óta élek Szentendrén, ebben a művészetek számára kiválasztott városban. Tanulom, tapasztalom és csodálom mindazt, amit a lét valóságában, újra teremtenek alkotó emberek. A képzőművészet nagy palettáján, munkáim azt a színárnyalatot mutatják, amelyben az örök téma a t á j, m i k r ó- és m a k r o v i l á g- á b a n, festékszemcsékből összeálló, változó, formálódó, kompozíció nélküli látványban. A mulandó megörökítését, az idő pillanatnyi megállásának kísérletét tükrözve, határozott f o r m á k k a l, m i n d i g v a l a m i ú j s z e r ű megjelenéssel, igényességgel, technikai tökéletességre való törekvéssel. A szín, a forma és az ötletgazdagság, mind-mind eszköz arra, hogy az elvontságukkal ható képek a hangulat, a harmónia, a végtelenség, a természet határtalan változatosságának, szeretetének asszociációit ébresszék.
Képeimmel átadok valamit abból a saját egyéni világomból, ami szándékaim szerint, másoknak is örömet szerezhet, javára válhat.

A l a d i c s A n t a l

“Aladics Antal megemelkedett szerénységű képei alkalmasak, hogy megszólaltassák a méltóságteljes végtelen csendjét. Határtalan alkotóerővel, a színátmenetek, tónusok kifogyhatatlan gazdagságával, érzékeny, precíz és filozofikus játékossággal, fantasztikummal fogalmazza látvány-szimfóniáit.
Műveinek pulzusát, mintha az egyetemes szellem tartaná lüktetésben. Megszólaltatja a világ valamennyi hangszerét, kifinomultan, csak az örökkévalóságban található harmóniával. Muzikalitása összefonódik egy tipikusan távolkeleti művészi magatartással, - érzésvilágunk komplex zenekarának karmestere.
Aladics Antal a magyar képzőművészet eredeti egyénisége.”
P ét e r K r é h e r
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: