Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1111 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Október 20, Kedd
Névnap:
Vendel
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Ambrus Edit.Megnézem a képeit
Ambrus Edit
régészeti rajzoló és üvegfestő.

Ambrus Edit vagyok. 1961-ben születtem Kaposváron.
Több mint 20 éve tartó múzeumi munkám mellett autodidakta módon kezdtem el az üvegfestést elsajátítani. Számomra nem az üveg áttetszősége és varázsa adja a kihívást, hogy bármit megjelenítsek rajta, hanem a műgyanta alapú festék, amely néha önállósítja magát és a számára eredetileg szánt kompozíciót és színösszeállítást újratervezi.
Ezek adják meg az alkotás közbeni élvezetet és így születnek az újabb formák is, amelyek néha a régészeti motívumokból táplálkoznak, néha pedig a képzelet szüleményei.
Mivel képeimben nem az átlátszóság dominál, hanem teltebb színekkel dolgozom- néha akrilfesték és különböző textíliák bevonásával- legtöbbször tűzzománc hatását keltik.
Párom segítségével igyekszem méltó és érdekes, változatos keretekkel minél harmonikusabb összhatást elérni. Előfordul, hogy előbb a keret születik meg, és hozzá készül a festmény.
Szeretem az aprólékos kidolgozást és a pontos kontúrozást.
Kiállításaim Budapesten, Somogy és Zala megyében voltak, és a legutóbbi Balatonfüreden, ahol egy kedves művész, Kozma Imre bejegyzéséből idézek:
„Érdekes, átgondolt formavilág az Öné. Festészetébe állandóan beépülnek a közvetlen, konkrét környezetéből és gyökereiből egyaránt származó tapasztalatok. Ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy képei láttán soha nem anonim vagy steril formanyelvet érezzük, hanem mindannyiszor a képfelületek felépítésének és elrendezésének szabatosabb formáját és a faktúra plasztikus hatását. Racionálisan, világosan formált kivitelezéssel állunk szemben.”
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: