Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1111 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Október 20, Kedd
Névnap:
Vendel
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Reisz Ilona.Megnézem a képeit
Reisz Ilona festőművész.

Budapesten születtem 1960 okt. 6-án. Simontornyán nőttem fel, ahol rajztanárnőm felfigyelt jó rajzkészségemre és bíztatott, tanuljak tovább képzőművészeti iskolába. Sajnos nem sikerült a felvételim, így pályám más irányba terelődött. A méretes szabóságban bontakoztattam ki alkotói vágyamat. Már felnőtt koromban, 37 évesen kezdtem el a festészettel foglalkozni.1997-ben egy televíziós művészeti műsor olyan hatást gyakorolt rám, hogy elkezdtem tájképeket festeni.
Hamarosan rájöttem, hogy az emberi arc ábrázolása áll hozzám a legközelebb. Szeretek az arc rejtelmeibe mélyülni. Ábrázolni a lelket a szemek tükrében. Példaképem Rembrandt. Beleszerettem a sötét háttérből előbukkanó kifejező portréiba. Innentől kezdve az arcképfestés lett a hobbim.
Autodidakta módon képeztem magam. Képről-képre jöttem rá a technikai megoldásokra. Minél többet látom a nagy festők alkotásait annál kritikusabb vagyok önmagammal. Állandó lámpaláz, a megfelelés kellemes izgalma vesz körül, amikor nekifogok egy kép megfestésének. Munkásságom során számos olyan festmény készült, amit ujjheggyel készítettem, nagyon kevés ecset használatával. Látszik a képek textúráján.
Vannak kísérletezéseim is, ilyen a Karneváli sorozat, amit festőkéssel készítettem. Szeretem érinteni a készülő festményt, színekkel formázom, simogatom, mint egy szobrász. Alapszínekből magam keverem ki az árnyalatokat.
Fontos számomra, hogy művészeti csoportokhoz tartozzam. Tagja vagyok a Tolnai Bárka Művészeti Szalonnak és az Országos Képző és Iparművészeti Társaságnak. E két csoport művészeivel számos kiállításon szerepeltem. Pályázatokon általában részt veszek, ami számomra egy megmérettetés.
Ilyen volt 2007-ben Művész kelléküzlet hirdette pályázat, “ Mit festene Rembrandt 2007-ben” címmel, ahol III. helyezett lettem az “Öreg” c. pasztellképemmel.
Az első Tollinga pályázaton I. helyezést ért el a “Gyász” c. pasztellképem.
2008-ban a Fehérvár szalonba bezsűrizték a „Lantos” c. alkotásomat. Nagyra értékeltem ezt az eredményt, mivel ott profi művészek is pályáztak.
Úgy érzem, még sokat kell tanulnom, fejlődnöm. Célom, hogy olyan alkotásokat készítsek, amivel örömet okozhatok a nézőközönségnek!

Önálló kiállításaim:

1997 Simontornya,
1998 Tolna,
1998 Pálfa,
1999 Pécs (Csontváry kiállító terem épületében, Mayer Mihály Megyéspüspök felajánlásával),
1999 Polgárdi,
2002 Székesfehérvár,
2008 Budapest,
2009 Székesfehérvár és Eger,
2010 Szekszárd,
2010 Várpalota,
2010 Pécs,
2010 Monor,
2011 Székesfehérvár.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: