Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1111 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Október 20, Kedd
Névnap:
Vendel
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Német Móni.Megnézem a képeit
Német Móni aka Monic (1980-) alkotóművész.

Intro

..Amikor a sztereotip monotóniát csak néhány fáradt hullám töri, a kép elsőre is csak szürkeség, még a homok is sáros. Illúziókat, méla hangfoszlányokat sodor a langymeleg délutáni szél. Nem figyelek. Úgy érzem nincs mire. Nincs itt semmi, amibe bele lehetne kapaszkodni. Talán percek telnek el így, talán negyedórák. Beragasztotta szemem a meghatározhatatlan tér-idő, millió apró életszilánk hullik a lábam elé, miközben az unalom raszterpettyelt nihilsálja kitartóan fojtogat. Valaki felkiált, máris tágul a pupilla a zöld íriszen, a szapora pulzus oldotta közöny mondja, hogy isten veled. Hirtelen észreveszem a fekete kagylókat, egy apró rák mászik vissza a vízbe, de még mindig minden alulszaturált. Aztán szólnak, hogy rögtön fotó készül, tessék mosolyogni, megfordulok, és meglátom a kolort a tájban, az oda nem illőt, ami addig fel sem tűnt, hogy zöld a fű. Gyerekek nevetnek egy félig lerombolt homokvár felett, egykedvű nyaralók kapják hónuk alá a nedves gumimatracot, egy sietve ottfelejtett piros kislapátra már hínár tapadt, nyelét a homokba mossa a víz. Szemben férfi fekszik egy csíkos napernyő alatt, hátán megcsillan a bronz. Arcán fekete napszemüveg. Hangosan olvas, tenyerére már ráizzadt néhány szó a napilapról. Mellette nő, hófehérszín, a fürdőruha testhez áll, a széles kalap alól kikandikál a szája szélén elkopott vörös rúzs.
Egy érzés visszaköszön és integet, az érzékelés, a távvezérelt inspiráció gerincén rohanó gondolat a fejemben figyelmeztet, itt a pillanat, hogy dönts, merre mész: az emlékezés, vagy az alkotás felé.
Közhelyes giccs, és egy csokor tökéletes perc, hiba, hogy nincs nálam fényképezőgép..

Így kezdődött el a fotografálós, hatásdesignt tervező jelen.

Nem készültem fotográfusnak vagy grafikusnak. Korai installációimhoz az otthon talált anyagokat, újságokat használtam, vagy szénkrétával rajzoltam. Ezek célzottabbá és tökéletesebbé tételéhez először elkezdtem fényképezni, majd a főiskolai évek alatt egyre inkább nyitottam a grafikai megvalósítások felé.
Otthon érzem magam a sztereotípiák között, létraként használva azokat, munkáimat leginkább a végletek jellemzik: néma provokáció és hatásdesign. A képek egyszerre társadalmi dokumentumok, lázadó lenyomatai a modern fotográfiának és a minimalista látásmódnak, melyben teret adok a bennem élő intenzív figyelemnek, a humorérzéknek és a monumentalitás iránti cinikus vágynak.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: