Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1117 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Szeptember 23, Szerda
Névnap:
Tekla
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Bakos Zoltán (Kósza).Megnézem a képeit
Bakos Zoltán (Kósza). alkotóművész.

Pár szóban bemutatnék valakit. – pontosabban két egymástól különböző entitást, - akik többé kevésbé érintkezve, néha összeölelkezve, máskor el-el távolodva osztoznak egymás mindennapjaiban, összezárva, megférve egy testben.
Egyikük, - mely a felületes világ felé mutatkozik, - 1970-ben született s Bakos Zoltánnak hívják. Székesfehérváron tette le a gólya s mivel nem nyughatatlan típus, ma is ott lakik. Szülei nyugdíjasok, van egy nővére s velük egyetemben nyugodt, kispolgári életet él. Ő maga, az iskolái elvégzése után, többféle kenyérkereseti lehetőséget is kipróbált. A rajz kicsi kora óta érdekelte, (mindent összefirkált), a festészet iránti rajongása viszont csak felnőtt korában jelentkezett. Sajnos (vagy talán szerencsére?), anyagi lehetőségei szerények lévén, nem képezhette stúdiumokon magát, így autodidakta módon, önmagát művelve igyekezett, tovább és tovább bontakozni. Manapság is ezen az úton jár, a megélhetés lehetőségeit keresve.
Ami a nagyközönséggel ápolt kapcsolatait illeti: 2004-ben volt első, egyéni kiállítása a székesfehérvári Novotel Hotelben, amit mostanság fog követni egy újabb, szintén ahelyütt található galériában. Ezen kívül a közelmúltban megfordultak a képei különböző budapesti kiállítóhelyeken s a gyűjtők révén is fel-feltűnnek itt-ott a nappalikban. Köztük a legtávolabbi fecskék Olaszországig s Floridáig jutottak.
Másik hősünk, aki a kósza névre hallgat, jóval fiatalabb. (Bár ki tudja mióta szunnyadhatott társa tudatalattijának mélyén?) Tulajdonképp ő az, aki teljes fegyverzetben pattanva ki a teremtő elméből „Megműveli” a vásznakat. Nagyon összetett jellemű, rejtélyes, ösztönös és gyermeki személy. S amit láttatni enged csalós és becsapós. No és elgondolkodtató, mert minden megnyilvánulásában felteszi nyugtalanító kérdéseit: ki az, aki fest? S mi az amit láttat?
A válaszok, - természetfelettiben való jártassága révén, - rég óta a nyomán követik.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: