Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1117 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Szeptember 23, Szerda
Névnap:
Tekla
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Gábriel Salerosa. Megnézem a képeit
Gabriel Salerosa festőművész.

1951-ben, Magyarországon születtem, de olasz és spanyol gypsy ősöktől származom. A művésznevem is a szeretett spanyol nagyapám öröksége.
Mióta az eszemet tudom, festek, mégis régész szerettem volna lenni. A sors iróniája, hogy ennek ellenére a Képzőművészeti Főiskolára vettek fel. Tanulmányaimból mégse lett semmi, mert önvállalásom, s határtalan szabadságvágyam végett, a „zöld határt” választottam.
Konkrét cél hiányában úgy döntöttem, hogy ha archeológusként már nem, hát akkor, mint hegymászó járom be a világot, megmászva így a Föld minden nagyobb hegyét. Így is tettem. Egy szál hátizsákkal, s tíz konzervvel, gyalog indultam el felfedezni Európát. Így lettem vándor. Helyesebben mondva, egy „vándorlóecset”, hiszen fényképek helyett minden élményem vásznon örökítettem meg. / Szabadság vágyam szignójaként, minden képemen ott a kitárt szárnyú madár egyszerűsített ábrája, hisz magam is, egy „vándormadár „vagyok! Ezért az 2önarcképem” is egy sas!/
Utam során szereztem diplomát archeológiából, mint egyiptológus. Elvégeztem az orvosi pszichológusi szakát, s mint rajztanár is lediplomáztam. Ezek mellett kijártam a párizsi Art-képző Fantasy szakát, de voltam festő tanonc Korinthosz szigetén.
Hírnévre sosem vágytam, de ez még nem jelent sikertelenséget, hiszen török és görög műgyűjtők veszik a képeim, miközben sikeres kiállításaim voltak Nápolyban, Párizsban, Isztambulban, Athénban, New Yorkban, Ottawában. Budapesten rendszeres kiállítója vagyok a DunaPArt Galériának. Több képem zsűrizett lett, és 2011-ben megkaptam a Cserhát Művész Kör „Art Arany Nívódíját”, miközben, már 2013-ra meghívott művész vagyok egy önálló kiállításara Nagybányára, a Teleki Magyar Házba.
Mint embert, engem, mindig a misztikum vonzott, mi végett, mint festő, én már akkor fantasy festményeket készítettem, amikor e műfaj még nem volt elismerve. Ebből kiindulva, sosem törekedtem a valósághű ábrázolásra, de arra igen, hogy megfestett képeim felismerhetőek legyenek. Természetesen az úti élményeim mindig is visszatérő témák a képeimen, legfőképp Afrika és Japán, ahol több évig éltem, épp úgy, mint Olaszországban és Spanyolországban! Mostani kiállítási anyagom Japán világa.
Festőművészként leginkább olajjal és színes ceruzával vagy tollal dolgozom - sok esetben a kettő kombinációjával -, s mindezt vásznon alkalmazva. Mivel semmi téren nem szeretem az állandóságot, így több fajta stílusban alkotok, mindig a hangulatom által vezérelve, de…! Szeretek új festészeti stílust is megtanulni, mert érdekel miden, így folyamatosan képzem magam, persze, ettől független, mindig vissza-visszatérek a fantasy stílushoz. Mindent összegezve, a művészként leélt éveim munkásságát egy bölcsességbe sűríthetem bele: „Vesse csak bele magát bárki e civilizációnak nevezett tülekedésbe, de én inkább leheveredek egy fa alá, s megfestek egy képet! -, s vélem, e sorok helyettem beszélve elárulják, hogy négy diplomásként is maradtam az, aki mindig is voltam: Egy „vándorecset”

Gábriel Salerosa
2012. március 1. Budapest.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: