Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1111 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Október 30, Péntek
Névnap:
Alfonz
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Glazov Viktória.Megnézem a képeit
Glazov Viktória alkotóművész.

Az autodidakta művész három év óta fest, miután rájött, hogy a festészet a belső világ kifejezésének egyik különleges módja, melynek varázsereje van.

„A művészetek és azon belül a festészet iránti érdeklődésem már nagyon korán kialakult ugyan, és rendszeresen jártam kiállításokra, vonzott az egyes művészeti ágak tanulmányozás, a bátorság a festészethez csak jóval később tolult föl bennem” – vallja Glazov Viktória.

Elmondása szerint a művészethez való szoros viszonyát családja sarkallja, több festményén egyik szeretett nagymamája eszmei örökségét jeleníti meg és az ő tánckarrierjének tiszteleg.

Munkáira emellett nagy hatással voltak a Zsolnay-pirogránitok és a horgolmányok, melyek egészen a szecesszió koráig visszanyúló történelmében és eredetében egyre inkább elmélyedt az idők során. Képeit e korok érdekességet és szépséget tartogató életfelfogásával, értékeivel ruházta fel. Első kiállítása a Magyar Szecesszió Házában volt. „Élem, szemlélem és tanulom az életet – a festmények révén is. Mindegyik képnek más és más a története, mégis egy irányba mutatnak: az ÉLET csodáinak tisztelete és megörökítése a feladatuk” – mondta Viktória, aki kiemelte: a letisztult háttér, valamint a feliratok a mindannyiunkban örökkön élő gyermeki naivitás, illetve az arra való vágyódás megszólalásai.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: