Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1111 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Október 30, Péntek
Névnap:
Alfonz
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Cs. Struhács KataMegnézem a képeit
Cs.Struhács Kata alkotóművész.

Cs. Struhács Kata vagyok.1978. május 2-án születtem Budapesten. Gyermekkorom óta foglalkoztat az alkotás teremtő ereje.
Mindig is vonzott rajzolás és a festés.
A Kölcsey Ferenc Két Tannyelvű Gimnáziumban érettségiztem, majd tanulmányaimat jazz tanszakon folytattam.
Aktívan énekeltem országszerte különböző közismert, illetve ismeretlenebb zenekarokban, de az előadó-művészet és a zene nem bizonyult megfelelő térnek ahhoz, hogy kifejezzem a tudatalattimból időről-időre felszínre törő érzelmeimet, hiszen improvizálni nem mindig állt módomban. Tíz év aktív éneklés után, mikor fiam született, vele egy időben jött világra egy új szemléletmód is, melyről azt gondolom, hogy a felelősség és az anyaság bontakoztatott ki, s tovább már nem utazgathattam kedvemre énekelve a világba. Szabadság és kreatív tevékenységek hiányában viszont elhervadtam volna.
Váltottam. A képzőművészet, helyet cserélt az előadó-művészettel. Gyakorlatilag ráeszméltem, hogy belső világomat nyugodtabb körülmények között, átgondoltan, s nem plénum előtt, hanem színfalak mögött adhatom ki magamból.
Nem nyertem felvételt a MKE-re, viszont nyolcadik éve festek szándékosan a tudatalattimból táplálkozva.
Egészen 2010-ig a képeim leginkább intuitívnak voltak, mára azonban hosszasan kigondolt koncepciók alapján festek. Minden festménynek szánt gondolatomat lejegyzek, vagy felfirkantok a műterem falaira.
A kezdetektől emberközpontú festő voltam, és a NŐ-t, mint örökre megfejthetetlen lényt igyekeztem ábrázolni, rengeteg nézőpontból.
Két éve viszont elmerültem a részletekben. Nagyító alá veszek mindent, megragadok egy piciny részletet, és lefestem egy gyermek szemével nézve, viszonylag nagy méretekben.
Művészetem, éppen ezért hiába is a mindennapokban fellelhető természeti csodákból merít,- mivel mikróból makrót készítek-, mégis távol áll a realitástól. Leginkább nonfiguratívnak, talán absztraktnak nevezném.
Ajándékul kaptam, hogy gyermekeket is taníthatok festeni. Öröm számomra visszalátni képeiken a szabad, laza, ecsetkezelést, és a gyönyörű nyers technikák csodálatraméltó özönét.
Múzsám, a saját gyermekem. Kisfiam Máté, segít gyermekszeműnek, és gyermeklelkűnek maradnom, ha visszarugaszkodnék az önkorlátozó, túlfegyelmezett, s ettől "felnőtt", ám modoros festészeti technikákhoz.


Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: