Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1117 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Szeptember 19, Szombat
Névnap:
Vilhelmina
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Belánszky - Demkó Beáta.Megnézem a képeit
Belánszky - Demkó Beáta alkotóművész.

„Engem egy dolog vezérel. A belső csend megélése. Ennél nagyobb csendet és békességet ugyanis azelőtt, hogy ecsetet ragadtam volna, még nem éltem át. Úgyhogy festészetem tekinthető belső csendjeim keresése közben keletkezett melléktermékeknek. Célom a festészettel nincs. Nem akarok másoknak örömet szerezni, nem akarom megváltani vele a világot, nem akarok szépet és jót teremteni. Csak önmagamat szeretném megtalálni.... odabenn.

Az a különleges, hogy ez sokszor meg is történik. Nem mondom, hogy minden képem elkészítése során meditatív állapotba kerülök. Azt sem állítom, hogy minden egyes alkalommal megtörténik a csoda. De elég gyakran ahhoz, hogy újra és újra ecsetet ragadjak, és elmerüljek belső világomban. Aki már megtapasztalta ezt, az tudja, hogy függővé lehet válni, és már-már mániákusan kergetni ezt a bizsergető belső csendet, ezt a semmit, amit odabent talál az ember.

Amennyiben a keresések közben valami olyasmi keletkezik, ami mások tetszését is kiváltja, akkor az kettős öröm számomra. Ilyenkor szívesen meg is válok képeimtől.”

***********************************************************************

I am a self-taught artist living as a wife and mom with my little family. In the last year I’ve spent all my spare time painting my emotions, my experiences, my feelings.

One thing drives me. To live the inner silence. Greater silence or peace - before taking a paintbrush - I had never experienced. So my paintings can be considered as byproducts of seeking my inner peace. I have no intention with my paintings. I don't want to make other people happy, change the world or create something beautiful and good. I just want to find myself... inside.

The amazing thing is that this happens many times. I don't say that every time I paint I get into a meditative state. Neither I say that the miracle happens every time. But it happens often enough to take my paintbrushes again and again and lose myself in my inner world. Who already experienced this knows that you can become dependent upon it and chase this tingly inner peace almost obsessively, this nothing that you can find inside. If during my seeking something, that appeals to others is created, it is a double pleasure for me. These times I sell them with pleasure.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: