Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1111 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Október 27, Kedd
Névnap:
Szabina
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Kármán Erzsébet.Megnézem a képeit
Kármán Erzsébet alkotóművész.

Kármán Erzsébet vagyok. 1949-ben születtem Nagykátán, Pest megyében. Tanulmányaimat is ott végeztem. Gimnázium után azonnal dolgozni kezdtem Budapesten.
1972-ben férjhez mentem, azóta Tápiószecsőn élek.

A napi ingázás miatt kevés volt a szabadidőm, mindennek ellenére 1989-ben megfestettem első tempera képemet, melyet már nagyon régóta terveztem.
Azóta folyamatosan festek, főleg olajjal. A festés fortélyait autodidakta módon próbálom elsajátítani. Örömömre 2006-ban falunkban megalakult az Alkotó Kezek Baráti Társaság, melynek tagjaként több vidéki településen és Budapesten is kiállíthattam festményeimet.
Ha festek gondolataim a világ legszebb, legnyugodtabb tájaira szállnak, mivel nagyon szeretem a természetet. Ezáltal szeretném, ha képeimmel másokat is eljuttathatnák ezekre a tájakra. Hiszem, hogy minden emberben ott van a nyugalom, a szépség iránti vágy.
Ebből szeretnék egy-egy cseppet adni annak, aki erre vágyik, és ha egy kicsit is sikerül, akkor már megérte. Kívánom, hogy képeim látványa másoknak is örömet okozzon.

Végezetül ejtenék pár szót a művésznevem „HANI” kialakulásának történetéről.
A „HANI” aláírásom onnan adódik, hogy Nagybátyám 25 év után hazalátogatott Ausztráliából, és mivel a rokonságban már sokan születtek azóta, nem tudta a családtagok neveit, ezért mindenkit haninak (honey) szólított, (ami angolról magyarra lefordítva azt jelenti, hogy drága). Három hónapi tartózkodása alatt ez a név úgy rajtunk ragadt, hogy férjemmel - 2003-ig, férjem haláláig - így szólítottuk egymást.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: