Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1117 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Szeptember 26, Szombat
Névnap:
Jusztina
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Nagy ZitaMegnézem a képeit
Nagy Zita alkotóművész.

Nagy Zita vagyok. 1987-ben születtem, Magyarországon. Első munkáimat még fejjel lefelé készítettem, 2 évesen.
Azóta finomítottam a technikámon és már nem kell forgatni a képeimet. Bár lehet. Nem tilos.
Idővel engem is elkapott az akadémikus láz, 11 évesen elkezdetem művészeti magániskolákba járni, a gimnáziumban festészet és művészettörténet volt a fakultásom, majd a főiskolán folytattam tovább. Több kiállításon és pályázaton sikerrel szerepeltem.
Jelenleg független alkotóként tevékenykedem.

Képeimen az átélt tapasztalatok mély rétegét ragadom meg, a felszín sohasem érdekel. A valóság valódibb, valósabb valóságával foglalkozom. A lusta tanulmányok fárasztanak. Az igazi művészet vérzik, ropog, kattog, dobol, zokog és kacag. Hitem a modern, dinamikus képzőművészet, mely korlátlan, nemtelen, határtalan, nemzetközi néma csodás nyelv.
Legkedveltebb műfajom a kollázs-technika, durva anyagszerűségével érdekes felületeket hoz létre, a különféle tárgyak szépen játszanak a sík felületen, szélesen értelmezhető szimbólumrendszereket alkotva.

Saját irányelvem a főnizmus. A főnizmus, amely egyfajta új-egzisztencializmus. Tudatra ébredés. Végesség. Értelmetlenség. Döntés: mégis élni. De nemcsak élni, hanem megélni. És olykor meghalni. De feltámadni. Elégni és a hamvakból megszületni. Szabadnak lenni. Csak az élhet, dönthet, cselekedhet, örülhet szabadon, aki néha belehal saját sírgödreibe. Minden képem, egy-egy hamura épült felemelkedés, egy-egy hordozott seb vagy mosoly, egy-egy hús belőlem. Egy-egy én magamból. És több belőlem. Kép a világból.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: