Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1117 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Szeptember 21, Hétfő
Névnap:
Máté, Mirella
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Szük Norbert (Ed Narrow). Megnézem a képeit
Szük Norbert (Ed Narrow) festőművész.

1970. november 15-én születtem Győrben. Gyermekkorom óta érdekel a művészet. Mindig is tiszteltem az eredetiséget, ezért művészetemet „szükrealizmus”-nak neveztem el a vezetéknevem után.
Fiatalkoromban Várady Lajos volt a tanárom. Különböző technikákat, stílusokat, és irányzatokat tanított nekem. Példaképem Salvador Dalí, akinek az ötletei és kreativitása teljesen lenyűgöznek. Ugyanígy csodálom Andy Warhol munkásságában alkalmazott szín- és formavilágot. Goya és Velázquez művészeti zsenijét és érzékenységét is nagyon nagyra értékelem. Többek között ezért is kapnak az ötletek, a benyomások, és érzelmek egyforma jelentőséget munkáimban. Számos más művészeti hatás fellelhető a képeimben, az akciófestészettől a dekoratív-design elemeken és a szecesszión át a hiperrealizmusig. Művészetemre, az amerikai pop-art-on kívül, elsőként a japán pop-art, az anime és manga képek, továbbá a Távol-Kelet mágikus formái és figurái (pl.: az indonéz wayang alakok) vannak jelentős hatással.
Munkáim az ötlet, érzelem, és benyomás korszakaira különíthetőek el. Büszke vagyok arra, hogy képeim pulzáló színvilága a magyar Playboy magazin tetszését is elnyerte, valamint világhírű lemezkiadóknak is készítettem már CD borítót. Sikereket értem el az illusztráció területén is, és a saját művészeti világomban, amelyben különböző irányzatokat vegyítek. Saját stílusomon kívül, kifejezetten japán manga képeket is festek, ahol európai művészeti formákat keverek távol-keleti figurákkal, így művészetem nemzetközinek is nevezhető. A manga és wayang figuráim érzelmeket és szenvedélyt fejeznek ki, melyeket különböző eszmények éltetnek. Szívem és érzelmeim európaiak, ötleteimet a spanyol szürrealizmusból merítem, képeim a Távol-Keleti világ harmóniáját sugározzák.
Törekszem a széles látókör megtartására. A festészet mellett nemzetközi fesztiválszervezésben is dolgoztam Magyarországon és külföldön egyaránt. Foglalkozom a graffiti, airbrush, jég, homok, óriásfestmények irányzataival, illetve az installációk, művésztáborok, designmunkák, illusztrációk, és kiállítás szervezések területén is tevékenykedem. Százhúsz kisebb és nagyobb művészeti programot és mozgalmat indítottam és bonyolítottam le. A művészeti fesztiválmenedzseléseken keresztül különösképp belelátok a különböző műfajokba.
A szervezés és a menedzsment ugyanolyan erőfeszítést igényelnek, mint a művészeti alkotás, és mindkettő egyaránt embert próbáló feladat. A szervezésen kívül 2000-ben megalapítottam a Korszakváltó Csoportot, egy művészeti egyletet és mozgalmat, melyben a legnagyobb és a legelismertebb magyar művészek vettek részt. Mi készítettük a legnagyszabásúbb óriásfestményeket az országban, és épületeket, illetve közterületeket csomagoltunk festményekbe. Irányzatunkat „új monumentalitás”-nak neveztük el, amely a művészetet az utcára, a városok legforgalmasabb pontjaira viszi ki, és így teszi elérhetővé és élvezhetővé a társadalom minden tagja számára.
Filozófiám egy újfajta művészeti forradalom körül összpontosul, mely számos művészeti ágat visz „közszemlére”. Mindig is vonzódtam a nagy zsenikhez, mint Dalí és Velázquez, és az olyan óriási épületekhez, mint az Eiffel Torony, az egyiptomi piramisok, vagy a kínai Nagy Fal. Számunkra, művészek számára, a kihívás az, hogy valami monumentálisat, eredetit, és újat teremtsünk, mely forradalmivá, úttörővé, és halhatatlanná tesz minket.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: