Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1117 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Szeptember 22, Kedd
Névnap:
Móric
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Beke László.Megnézem a képeit
Beke László képzőművész.

...ott álltam nagyanyám háza udvarán, eső utáni napsütésben, a felhős égből csurgó eső szomorúságával, és a napfény örömével kevert hangulatban. Néztem a fehérre meszelt falat, az emitt-amott lepergett mész alatti kissé megsárgult foltokat, a repedések kusza vonalszövevényét.
A veranda mellett húzódó virágágy színes virágai ontották a színeket, ezek reflexfényei átlazúrozták a repedésekből irt grafikákat. Ez volt az én első galéria élményem, órákon át ácsorogtam a fal előtt, és néztem ezeket a furcsa varázsos képeket. Felemás hangulatokra emlékszem gyerekkoromból. Mintha soha nem tudtam volna örülni felhőtlenül semminek. A szépet is, meg a rosszat is valami később felhasználható anyagnak tekintettem. Anyagnak, amit egyszer alkalom adtán fel tudok használni valamihez.
Néhány mondathoz, firkához amikkel azóta is csak emígy-amúgy sikerült kifejezni valamit. Valamit, amiről akkor ott a fal előtt nem tudtam semmit, csak éreztem a feszítő érzést.
Azóta képzeletben sokszor állok ott a fal előtt újra, érzem az eső áztatta vályogfal, meg nádtető melegséges illatát, mely a vakító nyári nap melegétől párologva betölti az udvart, az érzéseimet, és egész életemet....
Részlet önéletrajzi írásaimból.

1949 augusztusában születtem a sárrét szélén, Berekböszörményben.
Munkáim, és magam is bejártam a fél világot, festményeim bécsi, londoni, amszterdami,
New York-i, melbourne-i, sidney-i kereskedőknél találtak gazdára.


Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: