Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1111 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Október 31, Szombat
Névnap:
Farkas
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Indy Márió Moretti.Megnézem a képeit
Indy Márió Moretti fantasy festő.

1956-ban, Magyarországon születtem, de olasz ősöktől származom. Mióta az eszemet tudom, festek, mégis régész szerettem volna lenni. A sors iróniája, hogy ennek ellenére a Képzőművészeti Főiskolára vettek fel.
Tanulmányaimból mégse lett semmi, mert önvállalásom, s határtalan szabadságvágyam végett, a „zöld határt” választottam. Konkrét cél hiányában úgy döntöttem, hogy ha archeológusként már nem, hát akkor, mint hegymászó járom be a világot, megmászva így a Föld minden nagyobb hegyét.
Így is tettem. Egy szál hátizsákkal, s tíz konzervvel, gyalog indultam el felfedezni Európát. Így lettem vándor.
Célom érdekében alkalmi munkát vállaltam, miközben pihenésképpen festegettem. Legnagyobb meglepetésemre, a csak saját szórakozásomra készült képeket megvették, sőt megrendelőim is akadtak. Így lettem hivatásos festőművész, aki a festményei árából még tovább utazott, bejárva Ázsiát, Indonéziát is, de eljutottam Afrikába is. Utam során, mint afféle „vándorlóecset”, fényképek helyett, festményeken örökítettem meg az emlékeim!
Szabadság vágyam szignójaként, minden képemen ott a kitárt szárnyú madár egyszerűsített ábrája, hisz magam is, egy „vándormadár„ vagyok! Mint embert, engem, mindig a misztikum vonzott, mi végett, mint festő, én már akkor fantasy festményeket készítettem, amikor e műfaj még nem volt elismerve. Ebből kiindulva, sosem törekedtem a valósághű ábrázolásra, de arra igen, hogy megfestett képeim felismerhetőek legyenek.
Olajjal, s színes ceruzával, sok esetben a kettő kombinációjával dolgozom. Mivel semmi téren nem szeretem az állandóságot, így több fajta stílusban alkotok, mindig a hangulatom által vezérelve.
Festőként a legbüszkébb arra vagyok, hogy a festészetet sose tanultam, mégis műgyűjtők vették a képeim, miközben sikeres kiállításaim voltak Nápolyban Párizsban, Isztambulban, Athénban, New Yorkban, Chikágóban, s Ottawában, s Budapesten többször is.
Tanítványaim közül, a legbüszkébb, a lányomra, Sharára vagyok, akivel most már alkotótársként dolgozunk. Ezt a közös munkát dicséri a 2009 februárjában megrendezett, közös kiállításunk a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában.
A most látható, önálló festményeim, a kedvenc témáimból adnak ízelítőt: Utazási élményeim, szeretett hölgyeim, s a kelta mitológia!
Remélem képeimet látva majd, mások is mernek még hinni a csodákban, de legalább is abban, hogy az élet meseszép!

Üdvözlettel: Indy Márió Moretti.
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: