Karbantartás
designed by gracom Menü
menu
Submenu
Top 10 brief list
Top 10
leglátogatottabb festmény:
Képtárban: 1111 kép.
Galériában: 49 kép.
Keresés:
Művész neve:

Alkotás címe vagy témája:

Ár:
Mai dátum:
Október 31, Szombat
Névnap:
Farkas
© DunapArt Galéria, 2006
Művészeink
Összesen:
282 művész

Zettischné Ipacs MáriaMegnézem a képeit
Zettischné Ipacs Mária (Z.I.M.) festőművész.

Tájképek, városrészletek, utcák, házak. A képeken a helyszíneket, tereket csak ritkán töltik be emberi lények. Ha mégis, akkor alig láthatóak, és legtöbbször nem felénk fordulnak. Kiballagnak a képből, hogy besétáljanak egy másik történetbe. Az emberek, és az életterek különös kapcsolata jellemzi Z.I.M. képeit.
Z.I.M. munkáiban ott bujkál egyfajta melankólia, melyet a meseszerű parányi alakok és a helyszínek jellegzetes kapcsolata idéz elő. A háló mögött sejtelmesen megjelenő arc, éppen ürességével utal az emberi jelenlétre, éppúgy, mint az esti félhomályban némán meghúzódó magányos hölgy elmosódó kontúrja.
Ez a borongós hangulat sajátos festészeti technikában formálódik képpé. Pár éve találkozott a táblaképeken ritkán alkalmazott, a templomi festészetben is használatos technikával, a seccoval. Z.I.M. munkáiban azonban a vakolatlapra felhordott rétegek kiemelik a tornyokat, házfalakat, alakokat a síkból a térbe. A speciális anyaghasználattal az épületek eredeti textúrája köszön vissza, a házfalak mintha a képeken is omladoznának. Az élethelyzetek megelevenednek, és minél inkább nézzük a képeket, annál inkább részesei vagyunk mi is a történetnek.
Lázár Eszter
Művészettörténész.

“...már gyerekkoromban vonzottak a művészetek, a zene, a tánc, de leginkább a képzőművészet. A hobbinak indult rajz és festés az évek múlásával mindvégig megmaradt. Többféle technika alkalmazása (akvarell, olaj) után - olaszországi tapasztalatokat követően kezdtem el a secco vakolatfestést 1999-ben. A kezdeti tanulmányok során alakult ki az egyéni technikám, melynek lényege, hogy a secco plasztikussá alakul, és táblakép méretűvé formálható, keretezhető.
Számomra a secco képek egy új, és maximális térhatású kifejezésformát, újszerű felületi megjelenést, és teljesen új színvilágot jelentenek. Ez a stílus annyi izgalmat, alkotási élményt nyújt - a sokkal nagyobb munkaigényesség ellenére - hogy az utóbbi években már kizárólag seccoval dolgozom.
Remélem, hogy alkotásaimmal hozzájárulok ennek a középkori tradicionális technikának újbóli térhódításához.
Zettischné Ipacs Mária.( Z.I.M.)
Footer Footer
Magunkról Képtár Galériánk képei Kiállítások Művészeink Vásárlás Üzleti ajánlat Kapcsolat Egyéb  
azonosító:
jelszó: